-->

Tuesday, 8 April 2014

PD HOLIDAY 2

       Assalamualaikum... are you ready for second part,huhu. Pada keesokkan harinya,kitaorang pon pergi ke kem tu. Ayah cadang nak pergi awal pagi sebab senang nak cari parking,tapi rupanya banyak uhh kereta dah parking kat tempat tu...tak sangka awal pagi dalam pukul 5 lebih dah begitu banyak kereta kat situ. Lepas tu akhirnya jumpa parking walaupun jauh sikit. sesampainya kat situ kitaorang cari tempat untuk duduk. tapi sebelum  tu saya pergi beli something untuk along iaitu,jeng-jeng...\



                                                         Menunggu ketibaan panglima...

 
                                                                     Kita layan......



                                               ni la BUNGA SPECIAL tuk along ...hehe...

      
           Ni la time along makan... penat uhh katanya... kitaorang duduk situ sampai pukul 1 lebih...  then along hantar kitaorang balik sampai luar kem... ini la kenangan yang paling saya akan ingati... best dapat tengok diorang berkawad tadi... ^_^

           Ok,sampai disini sahaja... insyaAllah lain kali saya akan post lagi... tunggu... huhu... :)  dan lagi satu saya nak bilang sesuatu... Nabilah saya dah ada camera... hehehe... insyaAllah time raya nanti dapat tunaikan hasrat saya nak bergambar satu keluarga... amin.... ^_^  wassalam....

Tuesday, 18 March 2014

PD HOLIDAY 1

    Assalamualaikum... i think its been a long time i did'nt post anything... fist of all... no speaking-speaking... hehe... ok kali ini sye nak cerita pasal my BIG brother... along... alhamdulillah akhirnya telah tamat latihan tenteranya... lama benar kitaorang tak jumpe dia.. its been 6 month... uhh... masa mula-mula tertanye jugak macam mana lah rupe along sekarang... Cik Hafiz cakap along dah gelap... dia tu kawan ayah aka jiran depan rumah dulu masa duduk PULARIS... sebelum pindah semula ke Selangor.

   Sebelum tibanye hari nak pergi jumpa along, kitaorang singgah sebuah hotel ni... nama hotelnye tak silap GUEST HOTEL & SPA... katanye nak jumpa sepupu sye... dialah yang tolong booking kan tempat penginapan kitaorang... sebelum tu kita makan dulu... kalau nak tau, kitaorang makan dah terlebih kenyang dah... ingat makannan nye biasa2 sikit je rupenye makannye MAKAIH punya lah banyak... ayah sye tersengih jela pandang sye boleh ke habis ni... sebab sye order mee hun sup... banyak isi dia.... memang berbaloi lah dengan harga dia... ingat tak boleh habis ... tiba2 licin je... ayah pon tergelak...

                                     
                        ini lah hotelnya... sye amik dari pakcik google...sepupu sye kerja sini.

then... kitaorang teruskan perjalanan .. selepas makan... sepupu sye tolong tunjukkan jalan ke tempat tu... akhirnya dalam masa 10-15 minit kitaorang sampai ke destinasi...nama hotel tu WATERFRONT BOUTIQUE HOTEL... ingat ada swimming pool tapi takde, walaubagaimana pun tetap bestlah bilik dia besar and berhadapan dengan laut... cantik... ^_^ jadi ape lagi snatch2 la beberapa gambar... hahaha... kalo nak tau sye baru je beli camera.. biase je... semata-mata nak tangkap gambar along... huhu... ayah lah yang beli... yelah nak simpan buat kenangan gambar along tu....  ini gambar hotel tuh and pemandangan...


                                                               jom kita layan...... :)




   Bawahnya ada deretan kedai, macam restaurant arab,cina,jepun pon ada... just pilih je nak makan mana...


       Lepas dah check in, kitaorang keluar cari jalan nak ke kem tempat along tu... sesampainya,diorang baru habis sembahyang jumaat... ingt nak jumpa tapi tak sempat ramai sangat... dah la baju melayunya semua sama... then balik hotel... rehat... malamnya keluar pergi makan... then pergi pantai sekejap... tapi sye tengok cantik pantai tu waktu malam... dan off corse ramai orang...

 Budak kecik, akid yang tak sabar nak mandi pantai tapi tak kesampaian... dapat main pasir pun jadilah...


      Selepas tu kitaorang pun balik hotel... sebab penat sangat lagipun esoknya kena bangun awal... sampai disini dahulu... tunggu bahagian yang kedua ... huhuhu... terima kasih bagi yang sudi membaca post sye yang terkini... assalamualaikum... hola... ^_^

   





Saturday, 16 February 2013

Kesunyian...

    Assalamualaikum buat semua,hari ini saya saja nak kongsi perasaan yang saya rasa sekarang iaitu kesunyian...bukannya apa just itulah yang saya rasa sekarang .hehe...saya rasa sunyi sebab satu keluarga saya keluar ,mereka keluar sebab nak beli barang abang saya....
    Sebenarnya saya nak ikut tapi tak tahu kenapa saya taknak pergi...yang saya harap sekarang mereka selamat keluar selamat balik...amin...kat rumah sekarang just saya seorang...actually bukan tak pernah seorang just dah lama tak rasa macam ni...hehe...ada baik nya seorang boleh tenang kan fikiran tapi saya lebih suka kalau semua ada ...hehe...apa yang saya tengah melalut ni...hehe...and sekarang aktiviti tebaru saya buat gelang atau cincin...tengah proses nak buat rantai tak tau menjadi ke tidak...hehe...sebenanya saya suka jahit yang berkaitan dengan kain tapi belum kesaampaian nak buat baju ...hehe...haih ni dah cerita lain pulak... nanti la saya sambung hehe...
    Ok...sampai sini sahaja...teima kasih sudi baca post tebaru saya...wassalam... ^_^

Saturday, 9 February 2013

Abang...

     Assalamualaikum buat semua,dan selamat malam...hehe,hmm...mesti ada fikir suami ke???haih salah tu belum kawin lagi ma...cerita hari mengenai abang-abang saya...dan campur la adik lelaki saya sekali...hehe,alang-alang pekasam...
     hmmm...apa yang saya akan ceritakan hari ini tentang sifat atau perangai abang-abang dan adik saya... ini bukan mengumpat yeh ini just nak kongsi jew sebab pelik betul perangai diorang bagi saya la...
    Ok,abang pertama saya...baru-baru ni abang saya ada pergi tambun tempat mandi tu saya tak ingat apa nama dia dengan member dia...jadi ofcorse setiap kali pergi sesuatu tempat dia mesti cerita dekat kitaorang... ok tempat tu sebenarnya ada banyak aktiviti selain mandi tau ada rumah hantu jugak...ok alkisahnya begini,abang saya dan member dia nak masuk ke rumah hantu ...ceh awak semua mesti ingat die berani tapi..... sebenarnya dia tengah menahan rasa takut masa tengah beratur tu sekali hantu dia keluar dari pintu ...habis la terperanjat la dia terus lari dari situ.tapi yang pasti dia seorang je tak masuk dah la dah beratur depan-depan..dia taknak masuk kawan dia panggil dia pon dia taknak...haha....adoi tergelak habis ibu,anji dan saya masa dia cerita...lagi satu masa dia naik roller coster,ney lagi satu dia sampai tak bergerak atau menjerit macam orang lain...haha... dia kaku habis...kawan dia naik berkali-kali dia dah serik dah taknak naik...haha...adui ,seriously saya ingatkan dia dah tak jadi penakut dah rupanya penakut lagi...sebenarnya kitaorang sekeluarga memang dah lama tau abang saya penakut orangnya...haha,ada kisahnya, masa tu cuma bertiga je adik beradik,kitaorang tengah tengok cerita hantu dengan ibu sekali hantu keluar habis abang saya lari ke belakang menyorok kat belakang meja,saya,anji dengan ibu relaks je..pelik jugak kitaorang....haha...adoi memang tergelak habis la...adoi...
     Ok,abang saya kedua(anji)dia ni ada tabiat tau...tapi dia ni pasal kebersihan dia suka yang bersih tapi bilik dia bersepah ...haha...yang selalu dia nak bersih sebelum dia makan nak ambil pinggan atau cawan mesti bau dulu kalo tak puas hati mesti basuh balik sampi bersih...adoi...ok lagi satu kalau pasal makanan ,terutama ayam dia mesti tanya ada buntut ke ibu pastu bahagian apa ni ibu, ibu apa ni...haha... adoi...saya dengan ibu pon kadang tu geram pun ada apo kono la budak ni... kalau pasal bende lain bagi dia pelik mesti dia tanya...dan perangai abang saya yang kedua ni lain dari abang saya yang pertama ...dia lebih pendiam berbanding abang saya yang pertama yang lebih aktif....
    Ok yang terakhir adik saya,dia ni suka cakap anak cucu-anak cucu atau suka cubit telinga orang atau telinga dia sendiri...dia akan buat macam tu bila dia tengah geram...haha.. adoi siapa yang kene memang best la...adik saya ni suka ikut orang itu yang saya risau maksudnya apa yang orang sekeliling dia buat mesti dia akan cuba buat...adoi kadang-kadang pening betul kami sekeluarga...TAPI yang pasti dialah pembawa kegembiraaan dalam keluarga saya walaupun kadang-kadang rasa nak flying kick je dia....haha...memang betul tak main ...hehe...takdelah kalau nak kick pon main-main je....hehe... yang saya suka bila main dengan dia mesti dia taknak kalah kalau kalah mula buat perangai taknak main...haha...sebabnya setiap kali main mesti saya yang menang...haha...
   Ok la rasa nya dah banyak dah ney...terima kasih bagi yang sudi baca...datang lagi ... wassalam.. ^_^

Thursday, 7 February 2013

Mr.Smart... ^_^

    Assalamualaikum,haha...buat semua agaknya sudah lame saya tak post baru...ok back to the title...     MR. SMART...hmmm....mesti orang mesti pasal lelaki itu  dah semestinye la tapi.....bukan boyfriend...hahaha...itu lambat lagi kalo bagi saye bukan mencari boyfriend tapi mencari seorang suami....haha...k cerita laen pulak...haih...
    Sebenarnye,saye beri title itu pada seorang budak form4 iaitu di budak sekolah saye...hehe... mesti orang tertanye kenapa pulak dapat title tu...hahaha...jengjengjeng...
    Alkisahnye...cewah...sebenarnye saye dah lame tau die tu  smart just tahun ney je sye bagi title tu pada die...hehe...lupa pulak nak cakap kenapa bagi title tu sebab......
    Pertama,cara die berpakaian tapi cara die berpakaian actaully same je macam orang lain just bagi saye die  berpakaian macam tu adalah smart selalu ada segelintir budak lelaki pakai baju sekolah ketat-ketat untuk nmpak body pastu bagi diorang "fulamak hensem gila aku"haha,ney saye yang reka hehe...tapi cara die berpakaian biasa je...
     Kedua,die memakai cermin mata nampakkan die bertambah smart dan cool..... bagi saye ada sesetengah orang sahaja saye akan gelar die cool salah seorang iaitu kawan saya yang bernama "lu pikir la sendiri" hahaha... 
    Ketiga,die selalu bila makan pakai tangan even dekat sekolah...hahaha...lawak sebenarnye...
    Ok,sekian sahaja cerita pasal Mr.Smart ianya takkan ada sambungan lagi kerana selepas ini saya harus menjadikannye sejarah...hahaha...kalo nak tau pasal nama die pon saye tak tau,hehe sebab tu la saye gelar die Mr.Smart...dan lagi satu saye taknak tau pon... lupa pulak sebenarnye MR SMART ney sudah              t-r-a-n-s-f-e-r...hehehe...
   Terima kasih bagi yang sudi baca post saye ini...lain kali datang lagi..hehe... wassalam.... ^_^

Saturday, 27 October 2012

Pendapat...


      Assalamualaikum...saya rasa sudah lama tak tulis cerita tentang hidup saya,hehe...bukan tak ada idea cuma lazy nak tulis...hmm...okay berbalik kepada tajuk saya -"Pendapat"...kalau saya bab-bab pendapat nombor satu cewah takdelah insyaAllah jika mampu saya akan bagi yang terbaik...hehe...jiwang...hahahahaha....kkk sambung....
      Jika kita ditanya samaada haruskah kita bersatu kembali,jangan salah faham pulak ni bukannya kisah cinta ke atau drama...tapi mengenai kisah dulu, pernah seorang sahabat tanya kepada saya tapi itu cukup lama dan baru hari ini saya teringat sebab saya sibuk and semua busy jadi tak dapat nak ingat...tapi yang bersatu kembali tu bukanlah yang sebenarnya just apa-apa jelah janji saya dan seorang sahabat faham...
      Apabila kita berkawan kita akan sudah pasti and banyak lagi bergaduh,bermasam muka ,salah faham,gembira,sedih dan banyak lagi kalau saya tulis sampai esok pun siap hehe takde lah tak akan habis...kerana apabila masuk dalam dunia berkawan ini pasti kita akan makan atau merasa pahit manisnya ,suka dukanya... Lagi-lagi bila kita sudah berkawan dengan seseorang yang sudah bersama dengan kita sejak kecil lagi atau di sekolah rendah...sebab kita sudah cukup lama bersama dengan dia dan sudah tau dan masak dengan perangai dia...
      Tiba-tiba suatu hari kita dah tak contact or ada masalah dengan seseorang sahabat itu...dan membuat kan kita dah tak ingin berkawan dengan dia lagi...kita sudah benci atau tak suka atau mana-mana istilah lagi membuatkan ingin melupakan dia...
      Tapi pasti akan ada suatu masa kita akan ingat kembali peristiwa atau kenangan bersama si dia...walau sekeras mana  kita cuba melupakan dia,membenci dia atau cuba untuk membuang segala kenangan bersama dengan dia...kita tetap akan terkenang akan si dia kerana dialah yang banyak berkorban untuk kita sehingga sakit,dialah sahabat yang sentiasa ada di sisi kita ketika sedih dan senang,dialah yang selalu memarahi dan menegur kita ketika buat silap kerana dialah yang akan sentiasa teringat kan kita walau dimana pun kita berada dan banyak yang kita akan ingat tentang dia,kenangan bersama dia dan kenikmatan melewati segala dugaan dan cubaan yang menimpa kita...
      Kerana itu walau macam mana pun kita akan sentiasa ingat kan dia...pendapat saya jika pernah terlintas di fikiran atau hati kita samaada ingin bersatu kembali jangan kita sia-siakan kerana kita tak tau bagaimana masa depan kita akan datang adakah masih berkesempatan untuk berkawan kembali...adakah kita dapat bersama seperti dulu ketawa bersama sedih bersama...adakah masih ada masa untukku untuk bertemu dia lagi...
      Oleh itu,bagi saya jangan kita ikut akan akal fikiran kita ...kerana akal fikiran sentiasa memberi kita logik sesuatu jawapan bukannya merasa akan apa yang sepatutnya...ada suatu masa...kita harus berfikir tetapi merasa dengan sedalamnya di dalam hati kita...sedalam-dalamnya bak kata orang la kan...hati kecik kito...kita selaminya...jika ia berkata kembali maka ikutlah tapi bagi saya tak akan kita pernah tak terfikir tak ingin kembali lagi bersama si dia...jangan terlalu ikutkan perasaan ego sehingga suatu ikatan persahabatan terputus di tengah jalan...
     Kita sebagai hamba Allah sentiasa akan melakukan kesilapan walau sebaiknya kita pasti akan suatu ketika khilaf dan buat silap... Apa yang terjadi suatu dulu pasti ada hikmahnya...jika kita putus pasti ALLAH telah memberi kita sesuatu yang lebih baik lagi...dan pasti ada hikmahnya mungkin Allah ingin menguji kita untuk merasai dan mendalami merasakan perpisahan itu supaya kita lebih menyayangi lagi ikatan itu dan akan sentiasa menjaganya...apabila kita bersatu kembali...Okay...
    Sehingga kini saya sedang menunggu teman baik saya ketika sekolah rendah bertemu kembali dengan saya...sebab...saya sangat-sangat rindukan dia...hehe...pernah satu hari tu dia kol saya menjerit nama dia habis satu rumah dengar ...hehe ...macam orang gila...tapi loss contact sebab dia dah tukar nombor...sedih jew...insyaAllah suatu hari nanti saya dapat berjumpa dia lagi...amin...doakan yea...hehe...
    Okay sampai di sini sahaja yea...khas untuk tatapan semua dan diri saya,harap tiada yang tersinggung dan marah yeh...hehehe....okay!!! insyaAllah ado kabo din cerito yea...Hola...wassalam...

Thursday, 11 October 2012

Sensitive o.O???

   Assalamualaikum and hola...its been quiet a long time im not post any news, just because i have no idea...hehe...ok back to my title hmm...SENSITIVE...must be you all think that im sensitive and easily get angry...ha...about that just sometimes la ...but its about another thing...i don't know how and why im the person who like and easily to cry... :(  when im in duty and there's will be someone will make me uneasy and trying to make me angry because of their stubborn...when im realy want to scold them and make me really angry i don't why i will cry not because im weak just my feeling feel hurt and just simply cry and don't even ask my permission to cry just crying out...hehe...just kidding.
   Then,what make me feel want to laugh there was a friend of mine...she was my lovely,funny,sporting and everything ...her name is (secret)... when i was same class with her a few years ago...when i just finish crying and while crying...she like tease me she said face when crying is like crown pulak not like clown because my nose when cry and after cry my nose must be very red its just like clown...then we just laugh that time haha...
    When im in bad mood and sad my friends must be trying to make me stay calm and make me laugh and im feel comfort with them...hehe...
    Ok thats all for today i hope you all will like it and who want laugh ,wondering or anything its ok just thank you for read this latest post...thank you for whose willing to read my post especially to my dear friend....haha...                Hola and Assalamualaikum... ^-^       

Friday, 7 September 2012

Kawan...

   Assalamualaikum semua,tajuk hari ini berkaitan dengan kawan n pasti ade yang tak puas hati nape la orang ney lame tak post ...haha...no comen,hehe... 
   k cite pasal kawan ,hmm.................nak dikatakan kawan saya gedik saya lagi gedik, nak katakan kawan saya  crazy hmm...memang crazy tapi saya lagi craziest.....hehe...
   tak dew la saya memang sayang my friends very much after family,like just now at school cewah speaking,hehe...disebabkan minggu ney saya sibuk sebab ade aktiviti n latihan tarian for sabtu ney,mesti pelik kan ade ape sabtu ney of torse la majlis sempena hari kemerdekaan n raya....jeng-jeng...hehe...
   balik-balik to the story,walo macam mane pon kawan saya sanggup tlong saya selesaikan projek akaun yang saya tak masuk n tlong betulkan ape yang salah...hehe sanggup datang dari laut china selatan redahnye sehingga sampai la pahang..............haha...tak dew la tapi walo pepun mereka sanggup datang dari kelas n bagi kte punye akaun projek.....
    yang bestnye saya  suke sakat kawan saya itu,nurul ainun nabilah zainul fuad...hehe...manja -manja sket dengan die then die mulalah...heh ape ney...eee...plez k pastu ameera sofea jasmin pon korang lesbien yeh... pastu die plez la die yeh maknenye saya tapi saya tnjuk die plak haha....then ketawa...hehe....
    n tunggulah sambungannye...............tapi saya harap sangat kawan-kawan saya datang esok....................n impian salah seorang kawan saya tertunai.............amin..... wassalam... =D

Wednesday, 29 August 2012

Raya!!!

    Assalamualaikum....buat pembaca semua...saya tau mesti awk pelik nape orang ney nak cite pasal raya sedangkan raye dah lepas walaupun mane lepas mane pon...and harap maaf kerana dah lama tak update ...haha... k back to story...raye saya ade yang menyedihkan dan menyeronokan...macam everyone...first, time to on the way nak balek kampung belah ibu saya,selepas raye umah wai iaitu umah my grandma...ok kami dapat satu call rupanya mak lang saya dia cakap skolah terbakar...HAH!!!YA ALLAH!!!...time to ibu pon cite one by one...mase to ari jumaat selamat time to pelajar dah balek umah...katenye terbakar sebab litar pintas...tp ape yang paling menyedihkan atuk cube nak padam kan api tapi tak berjaya,atuk try untuk angkat zinc tapi zinc tu terjatuh selamat lah sempat dipegang pakcik saya kalau tak habis kaki atuk saya...yang menyedihkan juga kaki cik nen saya abis cedera terkena zinc time cuba untuk padam kan api...Atuk,makcik -makcik...saya menangis kalau saya ade kat sana mesti sedih sangat....
   k habis cite yang menyeronokan

Tuesday, 14 August 2012

Saya buat apa???

    Assalamualaikum buat semua,mesti pelik kn kenapa saya post macam tu sebabnye......jeng-jeng... saye suke buat something yang bukan orang suruh hehe maksudnye macam baru jew terjadi mase nk masak untuk berbuka     k first my ibu dah beli lauk alang-alang tadi pergi keluar beli kuih raye kira(last minute)...hehe...ibu pon belilah lauk nak tau lauknye fikir sendiri...haha...macam la lawak k teruskan.pastu ibu mntak la saya masak ikan goreng...katanya tapi ade lagi ibu cakap kalo rajin buat la lauk ...hehe.... tau sangat ibu ...hehe...tapi nak taknak saya buat jugak....
    Tapi yang lawak nye ibu suruh k saya ulang apa yang ibu  cakap "k nanti potong cili lepas tu letak kicap n potong tomato lepas tu masak" k......xlame saya buat la tapi nak tau saya buat ape??? jeng-jeng... saya tumbuk cili tu sampai lumat lepas hiris bawang,dah tumis bawang masuk cili tumbuk tu then letak kicap then tomato....lepas tu saya keluar sekejap n ibu tanye apa yang pirah masak tu.... ???? saya pon... hehehe... =D  
   Ha......sebab tu tajuk saya ni haha....tapi yang pasti sedap....haha...walopun xdew sape pon puji...haha... masuk bakul suda... ^-^
   hehe sampai di sini yea...kalo suke senyum la kalo xsuke senyum jugak tapi dalam hati....hehe...n kepada Nurul Ainun Nabilah binti Zainul Fuad jangan serius sangat bace hehe....gelak sikit...jangan marah... dan keluar la <A_p_k_h>  ....hehe...k assalamualaikum.... =D